Uitleg website

De inrichting van deze website

Op deze pagina wil ik u vertellen wat u op deze website allemaal kunt vinden en hoe de structuur van deze website in elkaar zit, zodat u zich makkelijk door deze website heen kunt navigeren.

In de rechter menustructuur vindt u ondermeer de menuoptie 'Links' op deze pagina vindt u onder andere verwijzingen naar de meest bekende modelfabrikanten, modelautoverenigingen, van collega modelautoverzamelaars, van modelautowinkels speciaal op het gebied van 1:87 en ook autofabrikanten 1:1 ontbreken niet.
Via de menuoptie 'Bronnen' kunt u zien welke bronnen ik heb geraadpleegd om deze site samen te stellen zoals boeken, tijdschriften en websites. Met de link 'Contact' krijgt u een invulformulier waarmee u contact met mij kunt zoeken.
Via de menuoptie 'Gastenboek' wil ik u graag uitnodigen om een berichtje in mijn gastenboek te schrijven en u mening te geven over mijn website.
De menuoptie 'Sitemap' is bedoeld om op een makkelijke manier door mijn website te navigeren. Dit wordt gedaan aan de hand van een soort Windows mappen verkenner.
Door de optie 'Disclaimer' wordt een aantal zaken geregeld voor wat betreft de privacy en het copyright.
De menuoptie 'Zoeken' kunt u gebruiken om op een eenvoudige manier te zoeken door de hele website.

Onder in het rechtermenu vindt u een viertal logo's, van boven naar beneden zijn dit:
de eerste in de rij is het logo van 'Scalemodel.net' een wereldwijde verzameling links naar andere sites die modelbouw en verzamelen als voornaamste onderwerp hebben.
Het tweede logo is het logo met 'JKKM' d.m.v. deze link wordt u verwezen naar mijn andere website www.familie-kuiper.nl waar u diverse stambomen, fotomateriaal en documenten kunt vinden over onze familie en onze voorouders.
Het derde logo is van de 'Namac' een vereniging waarvan ik lid ben, het is de grootste club in Nederland voor liefhebbers van miniatuurauto's.
Het laatste logo is van 'Statcounter' waar de bezoekersstatistieken worden bijgehouden.


In de horizontale menubalk kunt u onder 'Algemeen' het volgende vinden: op dit moment bevindt u zich in de menuoptie 'Uitleg website', waar u wordt uitgelegd hoe deze website is ingericht.
In de menuoptie 'Uitleg database' leg ik uit hoe ik de modellen bijhoudt in mijn database en hoe de koppeling met de website tot stand wordt gebracht. Een overzicht welke schalen er allemaal bestaan in de modelbouw en dan specifiek voor de modelauto's kunt u vinden in de menuoptie 'Schalen'.
Met de menuoptie 'Beurzen' krijgt u een overzicht welke modelautobeurzen de komende tijd in Nederland zullen worden gehouden.
Onder de menuoptie "Waarom verzamelen?" vindt een artikel uit Wablieft dat een mooi beeld geeft waarom mensen verzamelen.
Mijn profiel, wie ik ben en hoe ik er toe gekomen ben om te gaan verzamelen kunt u lezen onder de menuoptie 'Profiel'.

In de tweede menuoptie 'Nieuws' kunt u onder meer de ontwikkelingen en de bouw van deze website volgen door de link 'Nieuws Website'. Verder kunt u het laatste nieuws van de modelfabrikanten 'Nieuws Herpa', 'Nieuws Wiking' en 'Nieuws AWM' zien.

Met de derde menuoptie 'Database' in de horizontale menubalk kunt u overzichten vinden van mijn verzameling modelauto's.
Ondermeer kunt u hier een overzicht vinden van de 'Gehele verzameling' die gesorteerd kan worden op verschillende velden.
Daarnaast kunt u filteren op de volgende velden: 'Fabrikanten', 'Personenautomerken' en 'Vrachtautomerken'.

De vierde menuoptie in de horizontale menubalk 'Themas' is op dit moment nog niet in werking, maar in de hopelijk niet te verre toekomst wil ik hier foto's neerzetten die miniaturen laten zien die bepaalde themas behandelen zoals de politie, brandweer, ambulances enz.

Met de vijfde menuoptie 'Fotos' in de horizontale menubalk wil ik u een visuele indruk geven van mijn verzameling en alles wat hierbij hoort.
Zo kunt u hier ondermeer met de menuoptie 'Vitrines' zien in welke vitrines mijn modellen worden bewaard en hoe ze zijn gerangschikt.

De nieuwste modellen in mijn verzameling kunt u vinden met de menuoptie 'Laatste aanwinsten'.

Met de schaal 1:50 ben ik ooit gestart met verzamelen een fotooverzicht hiervan kunt u vinden onder de menuoptie 'Het begin 1:50'.

Onder de volgende menuoptie 'Minifoto's' vindt u van alle modellen klikplaatjes. In eerste instantie kunt U hier de modellen zien op fabrikant, gesorteerd op Volgnr. In een later stadium zullen hier nog klikplaatje overzichten komen bv op merk en firma/instantie.

Rechts ziet u een schematische voorstelling van de verschillende webpagina's en hoe U hiertussen heen en weer kunt schakelen.

De laatste optie van het menu 'Foto's' is 'Diashows' hierin treft u in een onderverdeling naar fabrikanten verschillende diashows aan van al mijn modellen.

Met de laatste en zesde menuoptie in de horizontale menubalk 'Opbouw' laat ik d.m.v. grafieken zien hoe mijn verzameling is opgebouwd. Hier worden ondermeer verschillende aantallen getoond van fabrikanten, uitvoeringen, Herpa-Wiking, enz. zoals b.v. 'Aantallen per fabrikant'Interessant

Laatste modellen

Klik op deze link voor een overzicht van de modellen die het laatst aan de verzameling zijn toegevoegd.

Gezochte modellen

Klik op deze link om te zien welke modellen nog aan mijn verzameling ontbreken en die ik graag nog eens aan mijn verzameling zou willen toevoegen.

Verzameling verkopen?

Ook gehele verzamelingen, koop ik zo af en toe aan. Dit is echter sterk afhan-kelijk van de staat waarin de verzame-ling zich bevindt, "mint-boxed" (dus in goede staat en met doosje) heeft wat dit betreft sterk mijn voorkeur. U kunt me bereiken via deze email-link

Te koop aangeboden

Mijn dubbele modellen bied ik, tegen gunstige prijzen, te koop aan. Klik op deze link om te kijken om welke modellen het gaat.

Wist u dat?

Een personenauto in 1:87 een lengte heeft van ca. 4,5cm.
Een truck/oplegger meet ca. 16,5cm.

 

Bezoek ook eens onze familiewebsite met de stambomen van onze voorouders
Bezoeker-statistieken