Profiel

Persoonlijk

Op deze pagina wil ik iets over mezelf vertellen en hoe ik er toe gekomen ben om te gaan verzamelen.
Mijn naam is Jan-Klaas Kuiper, ik ben 63 jaar geleden geboren in Siddeburen (Gr) en momenteel woonachtig in Musselkanaal (Gr).
Ik ben vader van twee zonen Sander van 24 en Matthijs van 21.
Ik ben werkzaam bij netwerkbeheerder Enexis als Engineer, hier draag ik zorg voor het ontwerpen en calculeren van een betrouwbaar elektriciteitsnetwerk.

Het begin

Ik ben begonnen zoals de meeste verzamelaars denk ik, met speelgoedauto's die je kreeg op verjaardagen. Natuurlijk hielp ook mee dat mijn opa een transportbedrijf had, dit was transportbedrijf Gebr. Knollema in Harkstede, voornamelijk gespecialiseerd in transport van losgestort graan. Scania 110 Super van Tekno In de vakanties mocht ik mee met twee ooms die er werkten als chauffeur. Toen ik wat ouder werd, ik denk een jaar of 14 heb ik mij eerste model gekocht.

Het was een truck en aanhanger Scania 110 Super van Tekno in de schaal 1:50, die ik heb verbouwd naar een vrachtauto die bij mijn opa reed. (zie foto links).

Het is weliswaar spartaans verbouwd maar het is een model waar ik erg op gesteld ben, omdat het mijn eerste model was en omdat het me doet herinneren aan mijn opa en aan een mooie tijd. Zo begon naar wat later bleek een mooie hobby te zijn.

Schaal 1:50

Begonnen dus met de schaal 1:50 waarvan ik modellen kocht van Tekno, Lion-Car en Conrad waarvan je een aantal kunt zien op de fotopagina's.
Alle modellen die ik toen heb gekocht zijn overigens allemaal nog in mijn bezit, ik ben namelijk geen verzamelaar die gauw afstand doet van modellen, altijd bang dat je er later spijt van kan krijgen.
Toen er ongeveer 20 modellen in de schaal 1:50 in mijn verzameling waren ging ik mij realiseren dat er toch wel er veel ruimte nodig was om alle modellen op te bergen, zeker als er steeds meer zouden komen van dezelfde schaal.

Huidige verzameling

Magirus-Deutz Wiking

In de winkel waar ik mijn modellen kocht verkochten ze ook modellen in de schaal 1:87 van Wiking voor de spoorbaan-liefhebbers.
Dus kocht ik mijn eerste model in de schaal 1:87 te weten een truck met dieplader Magirus-Deutz van Wiking geladen met een kabelhaspel. (zie foto rechts).
De modellen van toen waren nog lang niet zo mooi gedetailleerd als tegenwoordig, maar toch was ik onder de indruk van dit model. Vooral om het feit dat er van dit type diepladers veel bij ons in de buurt reden.

Zo ben ik begonnen met mijn verzameling modelauto's in de schaal 1:87. In het begin de verzameling vooral uitgebreid met Wiking maar later ook met Herpa, Brekina en AWM. In de eerste jaren viel het nog te doen om de verzameling relatief compleet te houden, maar later werd dit ondoenlijk. Daarom ben ik me gaan specialiseren op modellen van Nederlandse firma's. volvo f12 debruin
Hiernaast een voorbeeld van een van de eerste Nederlandse modellen, het betreft een truck en aanhanger Volvo F12 van De Bruin Surhuisterveen

Zo heb ik door de loop der jaren, ik denk een jaartje of twintig, heel wat modellen bij elkaar verzameld. Door allerlei omstandigheden heb ik een aantal jaren geen modellen aangeschaft en stond de verzameling stil, zou je kunnen zeggen. De laatste jaren ben ik echter weer begonnen met verzamelen en ik moet zeggen met veel plezier. Door het bouwen van deze website wil ik u een inzicht geven in mijn verzameling modelauto's in de schaalverhouding 1:87.
Hopelijk heb ik door bovenstaand verhaal u een indruk gegeven hoe ik ben begonnen met verzamelen en wil ik u veel plezier wensen met het bekijken van mijn website.Interessant

Laatste modellen

Klik op deze link voor een overzicht van de modellen die het laatst aan de verzameling zijn toegevoegd.

Gezochte modellen

Klik op deze link om te zien welke modellen nog aan mijn verzameling ontbreken en die ik graag nog eens aan mijn verzameling zou willen toevoegen.

Verzameling verkopen?

Ook gehele verzamelingen, koop ik zo af en toe aan. Dit is echter sterk afhan-kelijk van de staat waarin de verzame-ling zich bevindt, "mint-boxed" (dus in goede staat en met doosje) heeft wat dit betreft sterk mijn voorkeur. U kunt me bereiken via deze email-link

Te koop aangeboden

Mijn dubbele modellen bied ik, tegen gunstige prijzen, te koop aan. Klik op deze link om te kijken om welke modellen het gaat.

Wist u dat?

Een personenauto in 1:87 een lengte heeft van ca. 4,5cm.
Een truck/oplegger meet ca. 16,5cm.

 

Bezoek ook eens onze familiewebsite met de stambomen van onze voorouders
Bezoeker-statistieken